Massage mogelijkheden

Instructievideo

Hiernaast ziet u een hele korte impressie van een ontspannende massage zoals deze wordt gegeven in de praktijk of bij u thuis en zoals deze wordt gegeven in de cursus: ontspannende massage.

Tips voor een goed verloop van jouw massage

Ontspannende massage met of zonder etherische olie

Bij een ontspannende massage wordt gebruikt gemaakt van een tussenstof. Deze tussenstof bestaat bij mij uit amandel olie en jojoba-olie beide zijn geurloos.
Een massage met etherische olie bestaat uit de genoemde tussenstof maar dan met toevoeging van één of meerdere etherische olie en heeft dus een geur.

Aromatherapie is een therapie die gebruik maakt van etherische olie. De massage is vaak een rustige vorm waarbij effleurages een hoofdrol spelen. De etherische olie geeft, mits goed gekozen, een extra effect aan het lichaam die langer duurt dan een gewone massage. 
Massage met hoofdzakelijk als doel: kalmeren en ontspannen. Het hele lichaam wordt middels zachte bewegingen tot rust gebracht, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Stress vermindert en een algemeen gevoel van welbevinden neemt toe.

Een ontspannende aromatherapeutische massage, is een massage met gebruik van etherische oliën en een drager. Meestal wordt als drager gekozen voor een combinatie van amandel en jojoba. Er wordt dus gebruik gemaakt van een tussenstof, massageolie, om over de huid te kunnen glijden. Etherische oliën zijn niet net als alle andere tussenstoffen die de huid vaak afsluiten en de huid vet aan blijft voelen. Het mooie van etherische oliën is dat zij worden opgenomen door de huid. Daarnaast bestaat de massage vooral uit effleurages. Deze vorm van ontspannende massage, zorgt ervoor dat je jezelf lichamelijk en geestelijk weer fit voelt. In deze vorm van massage wordt geen of weinig gebruik gemaakt van knedingen en fricties, maar meer en veelal effleurages. Dit zijn zachte strijkingen over de huid.

Neem de tijd om te ervaren, te ontspannen en wat een heerlijke massage voor jou kan betekenen. In een veilige omgeving waar niets hoeft, waar niets moet en waar je jezelf kunt zijn.

Vooraf is er een korte intake, een gesprek waarin je gegevens doorgenomen worden en jij je wensen kenbaar kunt maken. Bijvoorbeeld een lokale of algehele massage, welke massagevorm en hoelang, enzovoort. Zodra de massage is begonnen is het beter om niet meer te praten. Zodat je de kans krijgt naar een diepere ontspanning te gaan. Na de massage blijf je nog heel even liggen. Dan help ik je van de massagetafel.

Klachtgerichte massage

Deze massage is er op gericht je zo snel mogelijk van je klacht af te helpen dan wel ter ondersteuning van je genezingsproces. De pijnlijke delen worden behandelt met de mogelijkheden die ik je te bieden heb. Maar altijd in overleg en met de juiste techniek of apparatuur. Soms is het belangrijk dat je een paar keer kort achter elkaar een behandeling ondergaat. Daarna kan de frequentie en of intensiteit afgebouwd worden. Een klachtgerichte massage is veelal met knedingen en fricties en is dan ook intensiever.

4 handen massage

Hierbij wordt je om de beurt gemasseerd door mij en je partner. Er gaat één persoon liggen en je partner masseert dan simultaan met mij mee, daarna is de ander aan de beurt zo worden jullie beiden ongeveer een uur gemasseerd.

Sportmassage

Paramedische massage gericht op het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen, ter herstel na blessures, ter voorkoming van letsel of ter voorbereiding op en verbetering van sportinspanningen. Sportmasseurs masseren voornamelijk de spieren en bevorderen zo de afvoer van afvalstoffen en stimuleren de stofwisseling.

Shiatsu

Van oorsprong Chinees maar doorontwikkeld in Japan, deze traditionele geneeswijze een massage richt zich op de energiebanen in het lichaam (meridianen). Met de vingers en duimen (en soms met handpalmen) wordt druk uitgeoefend (met lichaamsgewicht) op dezelfde energiepunten als in de acupunctuur. In mijn praktijk wordt shiatsu uitgevoerd op een massagebank.

Trigger point massage

Paramedische massage geënt op het oplossen van knelpunten (verkrampingen) in spieren, zogenaamde triggerpoints of spierknopen. Deze verhardingen kunnen elders in het lichaam klachten veroorzaken. Triggerpoints worden gemasseerd door kneden, druk, vibreren of met behulp van andere hulpmiddelen.

Cupping

Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

Cupping betekent het plaatsen van ‘cups’ op het lichaam. 

De Cupping massage is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. De pijn die we ervaren impliceert een blokkade in de energiestroom van gelijk welk deel van het lichaam. Toxines, in spieren en gewrichten, worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Het lichaam wordt eerst licht gemasseerd met pre-cupping massagelolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Deze cups zijn glazen of kunststof bokaaltjes die zuurstofarm (vacuüm) worden gemaakt, vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen op de gewenste locaties. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.

De cuppingmassage heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn. Cupping massage is verder aan te raden bij volgende indicaties:
Rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag – en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep maar zeker ook bij cellulitis.

De cuppingmassage kan eveneens dienen als aanvulling tegen cellulitis (zeer effectieve behandeling!) - en andere afslankingsbehandelingen, gezien de cups het verwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken.

Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen.

Massage aan huis, hotel of werkplek

Boekt u een ontspannende massage aan huis, hotel of werkplek dan neem ik een draagbare massagebank en massage-olie mee, hierbij zijn alleen massages van - 45 minuten of - 60 minuten mogelijk. Ik kom alleen bij u langs tot 25 km vanaf mijn adres in Breda.

Linnengoed

Of u nu bij mij langskomt voor een massage of ik kom bij u langs zorg dan altijd dat u voldoende linnengoed meeneemt of klaar legt, en beter 1 teveel dan te weinig. Het gaat om:
-2 grote badlakens deze gaan op de massagebank en daar gaat u op liggen en
-4 grote handdoeken om de op dat moment niet gemasseerde lichaamsdelen te bedekken zodat u niet afkoelt.

Grootvlakvibrator

Deze zal over het algemeen in gezet worden als de spieren te hard zijn en niet goed gemasseerd kunnen worden of een gewone massage te pijnlijk is. Met een hoge frequentie trilt dit apparaat de spieren los en maakt ze ontspannen. Tijdens het trillen verplaats ik langzaam het apparaat over het lichaam(sdeel).

TENS aparaat

Hier worden pads op één of meerdere spieren geplaatst. Door impulsen van de ene pad naar de andere pad te laten lopen wordt de spier gestimuleerd en zo versterkt. Dit apparaat zorgt voor een verbeterde spierfunctie.

Let op! Ik werk alleen op de begane grond of er moet een lift voor mijn massagebank zijn. Mijn behandelingen, massages en adviezen, vervangen nooit die van een arts of specialist en zijn zuiver bedoeld als ondersteuning in je eventueel herstel na ziekte of blessure. Indien er veranderingen in de door jou opgegeven gegevens optreden kan ik daar alleen rekening mee houden als je die voor je behandeling doorgeeft. Zodat ik je indien nodig het advies kan geven even langs je huisarts te gaan. Voorkomen is beter dan genezen toch? Bij twijfel vraag je altijd een advies van je huisarts of specialist. U ondergaat een massage, volgt een massage cursus of neemt deel aan de massage uitwisselingsuren voor eigen risico. Ik mag altijd zonder opgave van reden een massage, cursist of deelnemer van de uitwisselingen weigeren. Geeft u niets aan dan wordt er geen rekening gehouden met (lichamelijke) klachten of belemmeringen voor een massage, een massage cursus of massage uitwisseling.
© Kopierechten voorbehouden, 1984 - 2017, MassagePower.nl